Látás hónapja!

//Látás hónapja!

Látás hónapja!

FELVENNÉD MÁS FUTÓCIPŐJÉT?

A válasz egyértelmű nem, ha cipőről, zokniról vagy fogkeféről van szó. De akkor miért vesszük fel más szemüvegét? Vagy választunk olyan terméket, amelyet nem a mi adottságainkra gyártottak? Pedig a lencsék sokkal inkább személyre szabottak, mint egy tornacipő és ha nem megfelelő dioptriájút használunk az ronthatja is a szemet.

Fontos a látásom!

Elég egy gyors (és októberben, a látás hónapjában ingyenes) látásellenőrzés, hogy biztosak legyünk abban, megfelelő a szemüvegünk. A látásellenőrzés során ugyanis a meglévő korrekcióval vizsgálják meg a látásélességet. Hamar kiderül hát, ha az általunk viselt lencse már nem felel meg a szemünk állapotának. Ilyenkor bizony cserélni kell!

“Jó lesz a bolti!”

Szupermarketek és nagyobb drogériák választékában egyre többször találunk a napszemüvegek mellett előregyártott olvasószemüvegeket is. Méghozzá nagyon olcsón. Az ár azonban ebben az esetben a minőséget is mutatja. Ezek a szemüvegek tömeggyártásban készülnek, a fröccsöntéshez hasonló technológiával, ezért torzítanak. Hosszú távú viselésüket éppen ezért egyetlen szakember sem ajánlja. Mire jók ezek a darabok? Csereszemüvegnek például érdemes betárazni egyet, ha a rendes, a saját szemünkre készült, szemüvegünk elkallódik, eltörik, akkor 1-2 alkalommal jó szolgálatot tehet, de folyamatosan viselni, sokszor használni nem ajánlatos!

Ahogyan arcunk és egyéniségünk, úgy a szemünk is egyedi, ezért van szükség minden esetben olyan segédeszközre, ami figyelembe veszi szemromlásunk sajátosságait is. Ha szakember végzi a látásellenőrzést azonnal meg tudja állapítani szükségesek-e további vizsgálatok. A lencsék elkészítése előtt így tisztázható, hogy például egyforma-e a két szem látásélessége és az is kiderül, hogy a progresszív, közel- és távollátást is korrigáló, lencse jó megoldást jelent-e.

Október a Látás Hónapja, ezért optikánk ingyenes látásellenőrzést kínál. Kollégáink az ellenőrzéstől a keret kiválasztásáig mindenben szakszerű segítséget adnak.

2019-10-10T22:28:55+00:00